نگارش مقاله از پایان نامه

انتشار 10 مرداد 1398
مطالعه 7 دقیقه

نگارش مقاله و چاپ آن در مجلات معتبر جز لاینفک کارنامه پژوهشی هر دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی می باشد در صورتی که مقالات نگارش شده برگرفته از پایان نامه فرد نویسنده مقاله باشد حائز اهمیت بیشتری خواهد بود.

نگارش مقاله از پایان نامه

نگارش مقاله و چاپ آن در مجلات معتبر جز لاینفک کارنامه پژوهشی هر دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌باشد در صورتی که مقالات نگارش شده برگرفته از پایان نامه فرد نویسنده مقاله باشد حائز اهمیت بیشتری خواهد بود چرا که به دلیل دسترسی آسان و سریع به مقالات از این طریق نویسنده خواهد توانست ثمره و نتیجه پژوهش خود را راحتتر در اختیار جامعه علمی بین المللی قرار دهد. الزام دانشجویان به استخراج مقاله از پایان نامه برای اخذ مجوز دفاع، دریافت نمره کامل پایان‌نامه منوط به تهیه مقاله از پایان‌نامه و معیاری برای ارزیابی پایان‌نامه‌های دانشجویی در جلسه دفاع از جمله دلایل دیگری است که دانشجویان را مجاب به نوشتن و استخراج مقاله از پایان‌نامه خود می کند همچنین در برخی دانشگاه‌ها تسویه حساب و ارائه مدرک تحصیلی مشورط به ارائه گواهی مقاله تهیه شده از پایان نامه می‌باشد. مهمتر از همه چاپ مقاله استخراج شده از پایان‌نامه امکان استفاده دیگران از نتایج پژوهشی و افزودن به غنای جامعه علمی هر چند به میزان اندک را تحقق خواهد داد. در نهایت این کار رزومه شما را برای ورود به دوره‌های تحصیلی بعدی یا ورود به شغل مورد نظر را تقویت خواهد کرد.

نحوه نگارش مقاله از پایان نامه

وقتی صحبت از استخراج مقاله از پایان‌نامه به میان می‌آید اولین چیزی که به ذهن خطور می‌کند این است که تبدیل پایان‌نامه به مقاله همان کپی پیست کردن بخش‌های مختلف پایان­ نامه در قالب یک مقاله است اما در عمل این چنین نیست. با وجود اینکه محتوای پایان‌نامه و مقاله نگارش شده از آن لزوماً یکسان می‌باشد اما این کار باید طبق اصول و چهارچوب مقاله نویسی علمی صورت بگیرد. برحسب اینکه شما قصد نگارش چه نوع مقاله‌ای (ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC، علمی پژوهشی یا علمی ترویجی) دارید و یا به چه مجله‌ای می‌خواهید مقاله خود را ارسال نمایید شیوه تهیه و تنظیم مقاله شما متفاوت خواهد اما در حالت کلی در این بخش راهکارهایی را در خصوص نحوه استخراج مقاله از پایان نامه ارائه می‌دهیم تا شما عزیزان بتوانید براحتی از پایان‌امه خود یک مقاله خوب استخراج کنید.

تصویر

مراحل نگارش مقاله از پایان نامه
  • انتخاب عنوان برای مقاله

شما ملزم نیستید عنوان پایان‌نامه را برای مقاله‌ی استخراج شده انتخاب نمایید بلکه بسته به موضوع مقاله و اینکه از کدام قسمت داده‌ها و نتایج پایان‌نامه می‌خواهید استفاده کنید می‌توانید عناوین متفاوتی برای مقاله خود برگزیند. البته باید توجه شود عنوانی که انتخاب می‌کنید متناسب با موضوع مورد نظر و همچنین مختصر و خالی از هر گونه ابهام باشد.

  • نوشتن اسامی نویسندگان

بعد از عنوان، اسامی نویسندگان مقاله ذکر می گردد.معمولا اسامی نویسندگان به ترتیت میزان مشارکت آنها در انجام پژوهش ذکر می‌گردد و شماره‌گذاری می‌شود.در زیر اسامی مولفان، نام دانشگاه یا موسسه‌ای که هر نویسنده در ان مشغول به تحصیل یا فعالیت است ذکر می‌گردد. بخش افیلیشن (وابستگی سازمانی) تنها بخشی است که در پایان‌نامه‌ها آورده نمی‌شود در مقابل این بخش باید در مقالات قید شود.

  •  چکیده مقاله

چکیده مقاله به مراتب کوتاه‌تر و مختصر تر از چکیده پایان نامه می باشد و بسته به نوع مقاله و دستورالعمل ارائه شده توسط مجله انتخابی شما طول این بخش از 150 تا 300 کلمه متغییر خواهد بود. چکیده به خواننده کمک می‌کند بسرعت به مفید یا غیر مفید واقع شدن مقاله برای هدف مورد نظرش، پی ببرد. توجه داشته باشید اگر قصد دارید تنها یک مقاله از پایان نامه خود استخراج کنید می‌توانید عینا چکیده پایان نامه را در مقاله بیاورید اما اگر قصد استخراج بیش از یک مقاله از پایان‌نامه را دارید تنها مواردی از چکیده را در مقاله قرار دهید که مربوط به عنوان و موضوع مقاله است و از ارائه یافته‌های مربوط به مقاله ای که قرار است بعدا استخراج کنید پرهیز کنید تا چکید مربوط به موضوع باشد. در نگارش چکیده به موارد زیر دقت داشته باشید:

  1. تعداد کلمات چکیده بین 250-300 کلمه باشد.
  2. جمله ها خبری و به صورت گذشته یا ماضی بعید نوشته شود.
  3. چکیده را با ارایه هدف پژوهش و ضرورت آن شروع کنید.
  4. موضوع خود را معرفی کنید.
  5. به نحوه نمونه گیری ،آزمایش ،گردآوری داده ها اشاره نمایید.
  6. یافته های پژوهش را به صورت مختصر بیان کنید.
  • کلمات کلیدی

در انتخاب کلمات کلیدی نهایت دقت و حساسیت را بخرج دهید چرا که واژگان کلیدی به خواننده کمک میکند بعد از خواند چکیدن بفهمد چه مفاهیم و موضوعاتی در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است. لازم است کلماتی رو انتخاب نمایید که بیشترین رابطه معنایی با مقاله شما دارد. تعداد کلمات کلیدی معمولا 3-6 کلمه در نظر گرفته می‌شود.

  • مقدمه مقاله

مقدمه مقاله مسلما کوتاه و مختصر شده مقدمه پایان نامه است. در مقالات بین‌المللی منظور از مقدمه همان بیان مسئله اصلی و عوامل به وجود آورنده مسئله و زمینه های ایجاد مسئله است تا خواننده به صورت کامل به مشکل و مسئله اصلی پی ببرد. برای نگارش مقدمه مناسب لازم است تا شواهدی دال بر وجود مساله بیان کنید. ابعاد و شرایط دقیق مسئله را بیان کنید. به این مطلب بپردازید که مسئله چه چیزی است و چرا بوجود آمده است، چه شرایطی باعث به وجودآمدن آن شده است. و در پاراگراف اخر مقدمه مقاله هدف از انجام پژوهش را مطرح کنید و مشخص کنید که در طی فرایند پژوهش به دنبال چه چیزی هستید. به این نکته توجه کنید که در مقالات به خصوص مقالات بین المللی، منظور از مقدمه همان بیان مسئله می‌باشد.

نوشتن پیشینه تحقیق جزء اصلی مقاله می‌باشد.معمولا پیشینه در فصل دوم پایان نامه ذکر می‌شود منتها بایستی جدیدترین و مرتبط ترین نظریه های ثبت شده در فصل دوم پایان نامه را به صورت مختصر در مقاله آورده شود. هر چقدر از پژوهش‌های جدید استفاده کنید بر اعتبار مقاله شما افزوده می‌شود. حتما پژوهش‌ها را نقد کنید چون این کار نیز تصور داوران را به نسبت به پژوهش شما مثبت‌تر خواهد کرد. شما می‌توانید با خلاصه کردن نظریات و تئوری‌های مربوط به موضوع پژوهش، اشاره به صاحب نظران اصلی، تعریف متغیرهای پژوهش با رفرنس‌های جدید، بررسی مولفه‌ها و مفاهیم مرتبط، جمع‌بندی مبانی نظری پژوهش شانس پذیرش مقاله خود را در مجلات معتبر علمی و بین‌المللی افزایش دهید.

  • فرضیه و سوالات پژوهش

فرضیه‌های مقاله در فصل اول یا سوم پایان نامه موجود می‌باشد. در کارهای آزمایشی به نحوه‌ی آزمایش، نوع کنترل و نحوه‌ی اخذ داده‌ها وروش تحلیل داده‌ها اشاره کنید و در کارهای غیر آزمایشی به منبعی که داده از آن گردآوری شده و همچنین نحوه اخذ داده اشاره نمایید.

  • روش تحقیق

روش پژوهش معمولاً در فصل سوم پایان‌نامه آورده می‌شود در مقاله بایستی در این بخش شیوه پژوهش، جامعه، نمونه، ابزار جمع‌آوری داده‌ها و روایی و پایایی آنها، و روش تجزیه و تحلیل داده‌ها مشخص شود.

  • تحلیل داده‌ها و نتیجه‌گیری

این بخش نیز عموماً در فصل سوم پایان‌نامه بیان می‌شود و یکی از مهمترین قسمت‌های مقالات می‌باشد که شامل مقایسه یافته‌ها با پیشینه یا تطبیق با مبانی نظری، تفسیر نتایج، مقایسه نتایج بدست آمده و تبیین نتایج است به صورت خلاصه و منسجم به نتیجه‌گیری کار بپردازید.

تصویر

  • نتایج تحقیق

برای نگارش این بخش می‌توانید از فصل چهارم پایان‌نامه استفاده کنید. سعی کنید از یافته‌هایی استفاده نمایید که مربوط به فرضیه یا سوال پژوهش شماست. در مقاله از درج یافته‌ها وجداول جانبی و اضافه خودداری نمایید و صرفاٌ نتایج مربوط به موضوع مقاله خود را بیاورید.

  • بحث و نتیجه‌گیری

از بخش‌های مهم هر مقاله بحث و نتیجه‌گیری در مورد پژوهش انجام شده می‌باشد که به میزان تسلط و خلاقیت نویسنده بستگی دارد. پژوهشگر با نگارش خوب این قسمت شانس پذیرش مقاله خود را بالا می‌برد. برای این کار از فصل پنجم یا بخش نتیجه‌گیری پایان‌نامه می‌توانید کمک بگیرید و به صورت خلاصه و منسجم به نتیجه‌گیری کار بپردازید. ابتدا به یافته‌های مربوط به هر سوال و فرضیه پرداخته و به تبیین آن یعنی چگونگی و چرایی یافته بدست آمده بپردازید تا خواننده متوجه شود این یافته شما چه معنایی دارد. این بخش را به طور متوسط با یک تا سه صفحه منسجم به پایان برسانید.

  • منابع مقاله

در پایان لازم است کلیه منابعی که در مقاله استفاده شده به شیوه‌ی مطلوب مجله‌ای که قصد ارسال و چاپ مقاله خود را دارید، ذکر کنید چرا که هر مجله برای رفرنس‌نویسی استایل متفاوتی دارد و شما بایستی منابع مقاله خود را بر طبق منابع مجله مدنظرتان نگارش کنید.

در پایان چنانچه قصد ارسال مقاله به مجلات خارجی و بین المللی را داشته باشید بایستی مقاله خود را به صورت تخصصی ترجمه کرده و برای ارسال به مجله آماده نمایید. موسسه پژوهشی آرمان با سال‌ها تجربه در زمینه استخراج مقاله از پایان‌نامه در زمینه کلیه رشته‌های دانشگاهی جهت رفاه شما دانشجویان عزیز آماده ارائه خدمات ترجمه تخصصی، اکسپت و چاپ مقاله در مجلات معتبر می‌باشد.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان