چاپ مقاله الزویر

انتشار 2 شهریور 1398
مطالعه 8 دقیقه

انتشارات الزویر یک شرکت اطلاعاتی و تحلیلی است و یکی از بزرگترین ارائه دهندگان اطلاعات علمی، فنی مهندسی و پزشکی جهان می باشد. این انتشارات در سال ۱۸۸۰ میلادی به عنوان یک شرکت انتشاراتی که قسمتی از گروه RELX است و تا سال ۲۰۱۵ به عنوان Reed Elsevierشناخته می شد، تاسیس شد.

چاپ مقاله الزویر

معرفی شرکت الزویر

شکی نیست که اکثر پژوهشگران و دانشجویان با نام و لوگوی الزویر آشنا هستند چرا که به هنگام جستجو برای مطالعه در حوزه‌های علمی مختلف، در قسمت بالایی بیش از نیمی از مقالات نمایش داده شده  لوگوی الزویر حک شده است. انتشارات الزویر یک شرکت اطلاعاتی و تحلیلی است و یکی از بزرگترین ارائه دهندگان اطلاعات علمی، فنی مهندسی و پزشکی جهان می‌باشد. این انتشارات در سال ۱۸۸۰ میلادی به عنوان یک شرکت انتشاراتی که قسمتی از گروه RELX است و تا سال ۲۰۱۵ به عنوان Reed Elsevier شناخته می‌شد، تاسیس شد. طبق تعریف ارائه شده از طرف خود شرکت الزویر، الزیویر یکی از ارائه‌دهندگان پیشروی راهکارهای اطلاعاتی است که سعی در افزایش عملکرد متخصصان حوزه‌های مختلف علمی، پزشکی و فناوری دارد؛ و تسهیلاتی را فراهم می‌آورد تا متخصصان ذیل بتوانند تصمیمات بهتری را اتخاذ کنند، مراقبت‌های بهتری را از بیماران به‌عمل آورند و گاهی حتی اکتشافات پیش‌گامانه‌ای را ایجاد کنند که این پیشرفت‌ها بتواند مرزهای دانش را جابه‌جا کند و موجبات پیشرفت بشر را فراهم آورد. 

نشریه الزویر سالانه بیش از ۴۳۰ هزار مقاله را در ۲۵۰۰ نشریه منتشر می‌کند؛ بایگانی این نشریه شامل ۱۳ میلیون مدرک و ۳۰ هزار کتاب الکترونیکی می‌باشد و تعداد دانلودهای کلی سالانه مقالات این انتشارات به بیش از ۹۰۰ میلیون می‌رسد. در کارنامه‌ی انتشارات الزویر کتب و مقالات منتشر شده‌ی بسیار درخشانی به‌چشم می‌خورد، که نشان‌دهنده‌ی کمک شایان این شرکت به توسعه‌ی علم است. از این میان می‌توان به مواردی هم‌چون انتشار اولین و آخرین مقاله علمی گالیله در سال ۱۶۸۳ توسط الزویر، انتشار مقالات استفان هاوکینگ (فیزیک‌دان مشهور در عصر حاضر)، انتشار کتاب‌های ژول‌ورن و بسیاری از دانشمندانی که در دو عصر حاضر موفق به دریافت جوایز نوبل شده‌اند، اشاره کرد.

هم اکنون الزویر صاحب وبسایت ساینس دایرکت (Science Directپایگاه اسکوپوس (Scopus) و مندلی (Mendeley) می‌باشد و بیش از ۲۵ درصد علم دنیا توسط الزویر تولید یا انتشار می‌یابد.

تصویر

پایگاه داده اسکوپوس (Scopus):

Scopus بزرگترین پایگاه داده انتزاعی و استنادی ادبیات بازنگری شده است و شامل مجلات علمی، کتاب‌ها و مقالات کنفرانسی، ابزارهای هوشمند برای ردیابی، تحلیل و تجسم تحقیقات می‌باشد. این پایگاه داده که روزانه مورد بروزرسانی قرار می‌گیرد، جامع‌ترین مرور بر خروجی تحقیقات در زمینه علوم، فناوری، پزشکی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی را ارائه می‌دهد. به دلیل اینکه که تحقیقات به طور چشم‌گیری جهانی، بین رشته‌ای و گروهی می‌شوند باید اطمینان حاصل کرد تا تمام تحقیقات مهم و حیاتی از سرتاسر دنیا از چشم پنهان نمانند.

ساینس دایرکت (ScienceDirect):

ساینس دایرکت یکی از ۷۹ نوع محصول آنلاینی است که شرکت الزیویر در اختیار پژوهشگران، دانشجویان، اساتید، و کلیه‌ی علاقه‌مندان به علم و دانش قرار می‌دهد. تصویر زیر از بخش معرفی پایگاه‌های علمی قابل استفاده توسط صنایع مختلف که در سایت رسمی الزیویر منتشر شده است، استخراج گردیده است. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که ساینس دایرکت یکی از پایگاه‌های علمی است که بیش از ۲۵۰۰ عدد ژورنال، ۱۲،۶۰۰،۰۰۰ عنوان مقاله تمام متن، و تعداد تقریبی ۲۰،۰۰۰ جلد کتاب را برای دانلود و دسترسی آنلاین در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بخش اعظمی از ژورنال‌های مورد انتشار در این دیتابیس، توسط موسسه علمی «تامپسون رویترز» نمایه‌گذاری می‌شود؛ بنابراین اغلب مقالاتی که از این پایگاه دانلود شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزو مقالات آی اس آی محسوب می‌شود.

مندلی (Mendeley):

مندلی یک نرم افزار مدیریت رفرنس رایگان و شبکه اجتماعی دانشگاهی می‌باشد که می‌تواند در ساماندهی تحقیقات و همکاری با دیگران به صورت آنلاین و دستیابی به آخرین تحقیقات انجام شده کمک بسزایی کند. نسخه آکادمیک نرم افزار مدیریت مندلی (Mendeley Institutional Edition) دارای امکانات کاربری بهتر و پشتیبانی موسساتی گسترده می‌باشد. بهبود و ارتقا این محصول که منطبق بر توانایی‌های نرم افزار مندلی اصلی می‌باشد، شامل امکانات و صلاحیت‌های زیر برای محققان و کتابداران است:

-کتاب‌شناسی را به صورت خودکار به وجود آورید

– به راحتی با دیگر محقیقن به صورت آنلاین همکاری کنید

– به راحتی مقالات را از نرم افزار‌های تحقیقاتی دیگر وارد کنید

– مقاله‌های مرتبط با موضوعی که درباره آن مطالعه می‌کنید را پیدا کنید

– به مقاله‌هایتان از همه جا به صورت آنلاین دسترسی داشته باشید

– مقاله‌های در حال انجام را با برنامه‌های اندروید و ios مطالعه کنید

مراحل چاپ مقاله الزویر چگونه است؟

نویسندگان مقالات برای چاپ مقاله در یکی از مجلات الزویر می‌توانند با استفاده از سایت Elsevier® Journal Finder مجله‌ای متناسب با موضوع مقاله خود انتخاب کنند سپس اقدام به تنظیم مقاله براساس دستورالعمل ارائه شده در سایت مجله انتخابی نمایند تا مقاله برای سابمیت آماده گردد. شرکت الزویر بصورت آنلاین مقالات را سابمیت می‌کند بنابراین برای ارسال مقاله به مجلات الزویر بایستی پس از ثبت نام در سایت مجله مورد نظر با بررسی فرآیند سابمیت شروع به ارسال مقاله نمود.

مقالات دریافتی توسط مجلات از نظر سرقت ادبی و همخوانی با اسکوپ مجله مورد بررسی قرار می‌گیرد در صورت تائید سردبیر داوران مقاله را مشخص کرده و مرحله داوری مقاله شروع می‌گردد. ارزش، اعتبار و اصالت مقاله توسط داوران تعیین می‌شود و در صورت موافقت با پذیرش، مقاله برای ویرایش و اصلاح به نویسنده ارجاع داده می‌شود و در غیر این صورت مقاله ریجکت می‌شود. نتیجه داوری از طریق ایمیل به نویسنده مسئول مقاله اعلام می‌شود. زمان لازم برای انتشار مقاله بستگی به مجله دارد. اکثر مجلات Elsevier اگر علاقه‌مند به چاپ مقاله شما نباشند در عرض یک هفته پاسخ می‌دهند. داوری اولیه مقاله ممکن است دو هفته تا ۲ ماه (شاید بیشتر) طول بکشد. هزینه چاپ مقاله نیز متناسب با کیفیت مجله، فرآیندهای ویرایش در مجله، ملاحظات رقابتی و اینکه مجله open access و یا نه تعیین می‌شود.

چاپ مقاله در الزویر دارای مزیت‌های فراوانی می‌باشد.

امروزه بسیاری از محققان، دانشمندان و دانشجویان عقیده دارند که چاپ مقاله در یکی از مجلات الزویر یک افتخار علمی بزرگ است. دلیل این موضوع کیفیت بسیار بالای مجلات این ناشر است. همچنین چاپ مقاله در مجلات الزویر مزایای دیگری نیز برای پژوهشگران در پی دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

۱- اگر مقاله شما در مجلات شرکت الزویر به چاپ برسد تعداد بسیار بیشتری از پژوهشگران و دانشمندان دنیا به مقالات شما دسترسی خواهند داشت. بنابراین با چاپ مقاله در چنین مجلاتی، مقاله شما به نوعی در ویترین علمی دنیا جای می‌گیرد چرا که بیشتر پژوهشگران جستجوی علمی خود را از مجلات آغاز می‌کنند.

۲- عمده مجلات چاپ شده در الزویر در لیست مجلات ISI یا همان کلاریویت آنالتیکس و اسکوپوس قرار دارند و دارای ضرایب تاثیر یا درجه بندی کیفی بسیار بالا هستند. بنابراین اگر شما یکی از مجلات الزویر را انتخاب کنید می‌توانید از کیفیت مجله انتخابی خود مطمئن باشید. البته باید دقت شود که مجلات این دو ناشر از نظر کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند.

۳- عمده مجلات الزویر دارای فرایند داوری و پذیرش بسیار سریع هستند. برخلاف مجلات سایر ناشران، شما می‌توانید در هنگام سابمیت مقاله خود در مجلات این ناشر از مدت زمان پروسه داوری آگاه شوید. بنابراین می‌توانید مجلاتی را انتخاب کنید که زمان داوری آن‌ها بیش از چند هفته نیست.

۴- از دیگر مزایای چاپ مقاله در مجلات الزویر این است که جایگاه شما به عنوان یک پژوهشگر در حوزه علمی خودتان تثبیت می‌شود. بسیاری از پژوهشگران مقالاتی را در مجلات مختلف علمی به چاپ می‌رسانند اما تا زمانی که مقاله شما در یک مجله بسیار معتبر و دارای یک ناشر قوی به چاپ نرسد در بین دانشمندان آن رشته پذیرفته نخواهید شد.

7 نکته‌ای که در چاپ مقاله از نظر الزویر مهم می‌باشد.

1.  قبل از ساب میت، مقاله را دوباره بخوانید: پس از طی پروسه طولانی نگارش مقاله با وجود خستگی روانی مفرط، بهتر است یک الی دو هفته صبر کنید و این بار با ذهن باز مقاله را دوباره مطالعه کنید تا معایب آن آشکار شود.

2.  مجله‌ای متناسب با موضوع مقاله‌تان انتخاب کنید: از افرادی که در رشته‌ی تخصصی شما قبلا مقاله ای چاپ کرده‌اند سوال کنید و یا در صفحه‌ی journalfinder.elsevier.com با وارد کردن عنوان مقاله خود لیستی از مجلات پیشنهادی را دریافت کنید تا مجله‌ای مناسب بیابید.

3.  اهداف، اسکوپ و دستورالعمل‌های مجله مورد نظرتان را مطالعه و بررسی کنید: در بیشتر مواقع عدم همخوانی چهارچوب مقاله شما با اسکوپ مجله مورد نظر باعث ریجکت مقاله‌تان می‌شود. مواردی چون فونت، شکل جداول، شماره گذاری و ...

4.  سعی کنید عنوان و چکیده مقاله‌تان تاثیرگذار باشد: اولین بخشی که توسط داوران بررسی می‌شود عنوان و چکیده‌ی مقاله است، از این جهت عنوان و چکیده باید جامع، دقیق، جذاب و واضح باشند.

5.  ویرایش مقاله را جدی بگیرید: 30 تا 50 درصد مقالات قبل از بررسی به علت نگارش ضعیف ریجکت می‌شوند. از این جهت انتخاب مترجم کارآزموده و متخصص برای ترجمه مقاله از ضروریات است.

6.  کاورلتر بنویسید: کپی کردن چکیده در کاورلتر اشتباه محض است، یک کاورلتر خوب:

  • موضوع اصلی مقاله را مشخص می کند.
  • دارای استدلال در نوآوری مقاله است.
  • مرتبط بودن مقاله به مجله انتخابی را توجیه می کند.
  • موارد مذکور باید در نیم صفحه جمع‌بندی شود.

7.  اصلاحات داوران را به صورت کامل و با دقت انجام دهید: در برخی مواقع نویسنده اصلاحات را درست انجام نداده و به نظرات داوران به صورت کامل پاسخ نمی‌دهد. در برخی موارد هم ممکن است داور مسئله ای را اشتباه متوجه شده و ایراد بی‌جایی گرفته باشد، و مولف بدون ارائه توضیح، مورد مذکور را نادیده بگیرد. سعی کنید کلیه نظرات را به دقت پاسخ دهید.

با توجه به مطالبی که ذکر شد و رعایت موارد مهم مطرح شده می‌توان مقاله‌ای متناسب باسطح علمی و کیفی مجلات الزویر نوشت و با چاپ آن از امتیازات آن در پژوهشی چاپ مقاله بهره‌مند شد. موسسه آرمان با سال‌ها فعالیت در زمینه معرفی مجلات معتبر ISI,ISC, SCOPUS و مجلات علمی پژوهشی داخلی همچنین ارسال و چاپ مقالات در مجلات مرتبط با موضوع مقاله، دانشجویان و محققین جوان را در چاپ مقالات یاری می‌کند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان