راهنمای تهیه رزومه کاری برای فارغ التحصیلان جویای کار

انتشار 12 تیر 1398
مطالعه 6 دقیقه

از جمله مسائل مهم و قابل توجه در هر کشوری بررسی نرخ بیکاری می باشد. در این میان بیکاری افراد تحصیل کرده قابل تامل تر می باشد چرا که بخشی از بودجه و سرمایه هر کشوری به آموزش افراد جهت کسب توانایی ها و مهارت های لازم به منظور دستیابی آنها به شغلی متناسب با توانمندیهایشان اختصاص می یابد.

راهنمای تهیه رزومه کاری برای فارغ التحصیلان جویای کار

راهنمای تهیه رزومه کاری برای فارغ التحصیلان جویای کار

از جمله مسائل مهم و قابل توجه در هر کشوری بررسی نرخ بیکاری می باشد. در این میان بیکاری افراد تحصیل کرده قابل تامل تر می باشد چرا که بخشی از بودجه و سرمایه هر کشوری به آموزش افراد جهت کسب توانایی ها و مهارت های لازم به منظور دستیابی آنها به شغلی متناسب با توانمندیهایشان اختصاص می یابد. سال ها پیش مردم بر این عقیده بودند که نرخ بیکاری با ارتقاء سطح آموزش کاهش می یابد به طوری که این نرخ در میان افراد تحصیل کرده و دانش آموخته میل به صفر داشت. اما امروزه افزایش تعداد بیکاران با مدرک تحصیلی دانشگاهی خط بطلانی بر این عقیده کشیده است. در این میان مسئله ای که نباید نادیده گرفته شود این است که ورود به فضای کسب و کار، نیازمند آشنایی با آن و رعایت قواعدی است. در ادامه مواردی که در راستای ورود فارغ التحصیلان به بازار کسب و کار مهم می باشد اشاره شده است امید است مفید واقع شود.

- داشتن یک رزومه قوی و مناسب

رزومه « Resume»، اولین پل ارتباطی بین کارجو و کارفرما است که چکیده‌ای از پیشینه و تجربیات تحصیلی، شغلی و مهارت‌های فردی، افراد جویای کار می باشد. بنابراین، رزومه خوب و قوی می تواند اولین امتیاز مثبت در نگاه خواننده آن برای هر فارغ التحصیل بیکار و جویای کار باشد. بدون تردید در بین افراد متقاضی یک فرصت شغلی فردی که رزومه قوی تری دارد موفق تر است. حال سوالی که پیش می آید این است که فردی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده است چگونه می تواند رزومه ای قوی داشته باشد؟

مواردی که در رزومه نویسی باید توجه کرد:

  • اطلاعات فردی: در وارد کردن اطلاعات شخصی توجه محدودیت زمانی که خواننده رزومه دارد خیلی مهم می باشد به عبارتی با توجه به تعداد زیاد رزومه های رسشیده به دست کارفرما مدت زمانی که برای اتین کار اختصاص داده می شود حداکثر 1 دقیقه می تواند باشد پس اطلاعاتی که در این قسمت ضروری می باشد شامل نام و نام‌خانوادگی، آدرس ایمیل، شماره تماس، تاریخ تولد، محدوده محل سکونت و وضعیت سربازی می‌شوند. در پاره ای از موارد وارد کردن اطلاعاتی مانند نام پدر، شماره شناسنامه، کدملی نیز ضرورت می یابد.
  • سوابق تحصیلاتی: آخرین مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل و تاریخ شروع و پایان تحصیلات (ترجیحا به ترتیب مقاطع تحصیلی). نگارش و چاپ مقالات، تالیف یا ترجمه کتاب و شرکت در کنفرانس های دانشجویی یا کمک در برگزاری کنفرانس دانشجویی و انتشار مجلات دانشجویی هم می تواند در قوی تر شدن رزومه شما موثر باشد. هرگونه فعالیت های اجتماعی که در درون دانشگاه داشته اید را در نسخه اولیه رزومه خود قید کنید. برای برخی شرکت ها استخدام فردی فعال در حوزه فعالیت های دانشجویی خود یک اولویت است.
  • تجریبات کاری: در سوابق شغلی، سمت، نام شرکت، تاریخ شروع و پایان همکاری باید درج شود. همچنین، شرح مختصری از نوع فعالیت شرکت و وظایف کلیدی که توسط فرد انجام شده، نشان دهنده چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه شده و مهارت‌هایی است که کسب کرده. اگر فرد در یک بازه زمانی کوتاه، تغییرات شغلی متعددی داشته، بهتر است که علت ترک کارهای خود را بیان کند.
  • مهارت‌های نرم‌افزاری: افرادی که قصد دارند به تازگی وارد فضای کسب‌و‌کار شوند، نباید نگران خالی بودن قسمت «تجربیات کاری» در رزومه خود باشند. مهارت‌های نرم‌افزاری فرد، تا حد زیادی عدم تجربه کافی را پوشش خواهند داد. میزان حرفه‌ای بودن در مهارت‌های نرم‌افزاری و ارتباط با کامپیوتر، فرد را از سایر رقبا متمایز می‌کند.
  • قرار دادن تصویر در رزومه: قرار دادن عکس مناسب و رسمی در رزومه کاری معمول می باشد.
    تصویر
    نکات ریزی که در نگارش یک رزومه خوب موثر است
  • از توضیح اضافی بپرهیزیم: حدالامکان از توضیحات غیر مرتبط مانند بیان ویژگی های اخلاقی خود زیرا نه تنها تاثیر مثبتی در رزومه شما نخواهد داشت بلکه برعکس ممکن است امتیاز منفی محسوب شود و مانع از دعوت شما برای کار گردد.
  • شماره‌گذاری صفحات: اگر رزومه شما بیش از چند صفحه است بهتر است صفحات را شماره گذاری کنید.
  • رعایت اصول نگارشی: عدم توجه به علائم نگارشی، غلط های املائی، نحوه نگارش (بیان محاوره‌ای)، بکار بردن نام صحیح نرم‌افزارها، اعتبار و ارزش رزومه شما را به شدت خدشه‌دار می‌کند. با توجه به جزئیات، می‌توان مانع از این اشتباهات شد که کارفرما، یک سهل‌انگاری غیرعمدی را حمل بر فقدان دانش یا دقت کند.

پس از نگارش رزومه خود می توانید در خواست یا اعلام همکاری خود را برای فرصت های شغلی مختلف ارسال نمایید. توجه به نکات زیر قبل از ارسال رزومه ضروری می باشد:

  • رزومه خود را حتما در قالب pdf ارسال کنید تا از برهم خوردگی نوشته هایتان و مواردی از این قبیل جلوگیری شود.
  • در صورت ارسال رزومه برای شرکت‌ها و سازمان‌های گوناگون، با استفاده از ایمیل، باید به این نکته توجه داشت که پیوست کردن رزومه به ایمیل و ارسال آن بدون رعایت اصول نگارش ایمیل، چیزی از ارسال یک رزومه بد کم ندارد. بنابرین، افراد نباید به پیوست کردن رزومه و ارسال آن اکتفا کنند. استفاده از «عنوان» (Subject) مناسب، یک متن کوتاه رسمی و در نهایت قدردانی و البته پیوست کردن رزومه، اولین نشانه‌های فرهنگ سازمانی و میزان حرفه‌ای بودن فرد برای کارفرما است.
  • اگر در یک سازمان برای فرصت‌های شغلی گوناگون امکان همکاری وجود دارد، از ارسال رزومه برای همه آن‌ها باید اجتناب کرد. ارسال رزومه برای موقعیت‌های شغلی بی ارتباط با هم، در کارفرما این برداشت ذهنی را ایجاد می‌کند که فرد برای شغل مورد علاقه خود ارزش قائل نیست و یا در انتخاب آن سردرگم است. چنین کاری، به نوعی منعکس کننده این موضوع است که فرد، هیچ مسیر حرفه‌ای برای خود ترسیم نکرده است و تنها می‌خواهد شغلی برای کسب درآمد داشته باشد. اگرچه کسب درآمد یکی از دلایل اصلی کار کردن و شاید مهم‌ترین دلیل آن باشد، اما شرکت‌های استارتاپی و پویا، کسب درآمد را به عنوان تنها هدف کار کردن نمی‌پذیرند. از سوی دیگر، باید به این نکته نیز توجه داشت که سازمان‌ها علاقمند به استخدام افرادی نیستند که مهارت، انگیزه و یا علاقه خاصی برای یک حوزه مشخص ندارند.
  • آگهی استخدام را به دقت و باجزئیات تمام مطالعه کرده در صورت متناسب بودن شرایطتان با ویژگی‌های نیروی مورد نظر کارفرما می توانید اقدام به ارسال رزومه کنید.

- داشتن مهارت کافی برای کار

فارغ از میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی باید در زمینه بکارگیری آموزه های خود تجربه و مهارت کافی را داشته باشید چرا که این مهارت است که موفقیت را به همراه دارد نه مدرک. مدرک تنها می‌تواند در فرآیند کسب شغل به فرد کمک کند، که البته این مساله نیز امروزه با توجه به افزایش اهمیت مهارت و فن، به نوعی منتفی است. باید به این نکته توجه کرد که مدرک ممکن است در به دست آوردن فرصت شغلی نقش‌آفرین باشد، اما قطعا به حفظ و یا رشد و پیشرفت آن هیچ کمکی نمی‌کند. این مهارت است که کارفرما، مشتریان و مدیران را جذب می‌کند و جایگاه یک فرد را ارتقا یا تنزل می‌دهد. بدون مهارت، فرد قادر به دستیابی به اهداف سازمان و کارفرما و در نتیجه کسب موفقیت شغلی نخواهد بود.

در کل می توان گفت برای غلبه بر چالش مذکور در شرایط کنونی،  مهارت‌آموزی است چاره ساز خواهد بود بنابراین به کلیه افرادی که در حال تحصیل در دانشگاه‌ها هستند، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و حتی افراد فاقد مدرک تحصیلی آموزش عالی که به دنبال کسب جایگاه شغلی مناسب هستند توصیه می‌شود مهارت و تجربه خود را با مشورت گرفتن از افراد متخصص و آموزش افزایش دهند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان