چطور یک رزومه حرفه‌ای بنویسیم؟

رزومه چیست؟

انتشار 4 اسفند 1401
مطالعه 10 دقیقه

رزومه به عنوان خلاصه‌ای از سوابق تحصیلی، شغلی، مهارت‌ها و استعدادهای شما است که در قابل فایل PDF آماده می‌شود. ارائه رزومه برای کسب جایگاه ویژه شغلی و تحصیلی به هیئت داوری الزامی است. در این مطلب با تعریف دقیق رزومه و نحوه تهیه آن بیشتر آشنا می‌شویم.

رزومه چیست؟

رزومه چیست؟

رزومه یا همان کارنامک درواقع خلاصه‌ای از سوابق کاری، مهارت‌ها، تحصیلات و دستاوردهای شماست. رزومه سندی است که سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای فرد نوشته می‌شود. درواقع رزومه سند بازاریابی شما است که از طریق آن بتوانید توانایی، تجارب و مهارت‌های خود را به کارفرما ارائه دهید. یک رزومه حرفه‌ای نقاط قوت شمارا برجسته و نقاط ضعف شمارا می‌پوشاند.

رزومه

آیا رزومه همان CV است؟

برخی افراد زمانی که کلمه CV را می‌شنوند به یاد کلمه رزومه میافتند و تصور می‌کنند CV همان رزومه است. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید باید عرض کنیم کاملا اشتباه فکر می‌کنید. ولی در حقیقت رزومه با CV بسیار متفاوت است. CV مخفف کلمه Curriculum Vitae به معنای تاریخچه مختصری از زندگی شما است که فعالیت‌های کامل خود در تمامی جنبه‌های کاری و تحصیلی را بدون محدودیت در تعداد کلمات و صفحات می‌نویسید. در واقع با ارائه CV شما می‌توانید تمام دستاوردها و جزئیات زندگی کاری و تحصیلی خود را حتی از 15 سال قبل بیان کنید؛ اما رزومه فقط خلاصه‌ مختصری از مهارت‌ها و توانمندی‌های شما است و باید به‌صورت مختصر و کوتاه نوشته شود. حجم رزومه نباید بیشتر از دو صفحه باشد و هر چه رزومه کوتاه‌تر و کامل‌تر باشد اعتبار بیشتری دارد.

رزومه

هدف از نوشتن رزومه چیست؟

هر فردی در طول زندگی خود حداقل یک‌بار اقدام به نوشتن رزومه کرده است. فرقی ندارد برای کسب جایگاه شغلی خاص می‌خواهید خودتان و مهارت‌هایتان را به کارفرما معرفی کنید و یا متقاضی تحصیل در دانشگاه خاصی هستید و می‌خواهید با معرفی بهتر خود و سوابق تحصیلی درخشان‌تان نظر داوران را جلب کنید. رزومه خلاصه کوتاهی از هر آنچه هستید و هر آنچه تاکنون در زندگی به دست آوردید و یا تجربه کردید، است. ارائه رزومه به کارفرما و داوران باعث می‌شود بدون اینکه شما را بشناسند و یا حتی ببینند، بدانند با چه شخصیتی در ارتباط هستند. رزومه‌ای که به خوبی بتواند شما را بیان کند و نقاط مثبت شما را شفاف‌تر نشان دهد باعث می‌شود تصویری روشن و شایسته از شما در ذهن داوران نقش ببندد. با توجه به این‌که روزانه چندین نفر رزومه خود را برای کسب یک جایگاه شغلی و یا تحصیلی خاص ارسال می‌کنند و داوران هر رزومه چندین نفر را بررسی می‌کنند، ارسال یک رزومه شفاف و حرفه‌ای قطعاً برای داوران ارزشمند خواهد بود.

نوشتن رزومه

در رزومه حرفه‌ای چه چیزهایی باید بنویسیم؟

رزومه حرفه‌ای به رزومه‌ای گفته می‌شود که به‌خوبی می‌تواند توانایی‌ها و نقاط مثبت شمارا نشان دهد و نقاط ضعف شمارا کمرنگ‌تر نماید. ولی باید بدانیم رزومه حرفه‌ای چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ در ادامه به بررسی یک رزومه حرفه‌ای می‌پردازیم.

الگوی مناسب

هدف از نوشتن رزومه این است که ارزش‌های خود را به کارفرما اثبات کنید. رزومه را باید از کجا بنویسیم؟ برای نوشتن رزومه حرفه‌ای در ابتدا به این نکات توجه کنید:

  • عکس خود را در بالای رزومه‌تان درج نمایید.

  • نام خانوادگی و اطلاعات شخصی کارفرما را در سربرگ رزومه بنویسید.

  • قالبی برای رزومه خود تعیین کنید که تمام مهارت‌ها و نقاط مثبت شمارا نشان دهد.

  • برای رزومه خود فونت خوانا انتخاب کنید و حاشیه‌ای مرتب و ساده تعیین نمایید.

  • سعی کنید رزومه‌تان بیش از دو صفحه نباشد. رزومه تک‌صفحه‌ای بسیار حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسد.

  • رزومه خود را در قابل PDF ذخیره نمایید تا شکل و ظاهر آن حفظ شود.

  • تمام سوابق و مهارت‌های خود را بیان کنید.

  • رزومه خود را به 6 بخش تقسیم کنید:

  1. هدر با اطلاعات تماس

  2. خلاصه‌ای از خودتان و اهداف رزومه‌تان

  3. تجربه کاری

  4. تحصیلات

  5. مهارت‌ها

  6. بخش‌های اضافی: مانند مدارک غیردانشگاهی، پروژه‌ها، مدال و افتخارات

اطلاعات شخصی

اطلاعات شخصی شامل نام و نام خانوادگی، آدرس محل سکونت و شماره تماس (ثابت و همراه) است. بهتر است عکس پرسنلی خود را نیز در رزومه‌تان درج نمایید.

خلاصه یا هدف

ابتدا باید خلاصه‌ای از هدف و رزومه‌تان را بنویسید. سعی کنید از جملات کوتاه استفاده کنید. در این بخش قرار نیست از خود تعریف کنید برای مثال نگویید فردی سخت‌کوش هستید. بلکه تنها خلاصه‌ای از تحصیل و کارتان را بازگو کنید برای مثال می‌توانید بنویسید فارغ‌التحصیل دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستید.

تحصیلات

در رزومه‌تان باید به رشته تحصیلی و دانشگاهی که دران تحصیل کردید، اشاره نمایید. اگر مدرک دیگری نیز دارید حتماً آن را بیان کنید.

سوابق شغلی

در سوابق شغلی باید سابقه کاری‌تان را بیان کنید. از تجربه‌های شغلی‌تان و دستاوردها و مهارت‌هایتان صحبت کنید

زبان‌های خارجی

هرچند نوشتن این مورد در رزومه الزامی نیست، اما اگر قصد اپلای به دانشگاه‌های خارج از کشور و یا مشاغل بین‌المللی رادارید ذکر تسلط به زبان‌های دیگر رزومه‌تان می‌تواند امتیاز خوبی برای شما به همراه داشته باشد.

علایق و دستاوردها

در مورد علایق و دستاوردهایتان به‌صورت مختصر توضیح دهید. از جملات عبارات کلیشه‌ای مانند مطالعه کتاب در اوقات فراغت استفاده نکنید. برای نظم‌بخشی به این مورد از علامت‌گذاری و بولت پوینت می‌توانید استفاده نمایید. اگر سرگرمی و یا علاقه‌ای دارید که به شغل موردنظرتان مرتبط هست، حتماً آن را بیان کنید.

مهارت‌ها

مهارت‌هایی که باید در رزومه‌تان قید نمایید شامل:

  • تسلط به یک‌زبان خارجی (مانند انگلیسی، عربی)

  • توانایی کار با نرم‌افزارهای Microsoft Office مانند ورد، اکسل، پاورپوینت و ...

  • تسلط به نرم‌افزارهای کاربری تخصصی

بهتر است تمام مهارت‌های مرتبط با شغلتان را بنویسید. همچنین نقاط قوت شخصیت خود را بیان کنید برای مثال امور مدیریتی و بازاریابی را به نحو احسنت می‌توانید انجام دهید. اگر از نقاط قوت شخصیت خودآگاه نیستید می‌توانید آزمون‌هایی مانند MBTI را انجام دهید و از نقاط مثبتتان در رزومه‌تان استفاده نمایید.

انواع مختلف رزومه کدم‌اند؟

رزومه انواع مختلفی دارد که بر اساس نیاز هر فرد نوشته می‌شود. رزومه می‌تواند سابقه کاری برای درخواست استخدام باشد یا می‌تواند سابقه تحصیلی برای اپلای به دانشگاه‌های مختلف باشد.

رزومه کاری

تمام افرادی که قصد استخدام در مراکز و سازمان‌ها را داشته باشند ملزم به ارائه رزومه کاری هستند. درواقع اولین گام برای استخدام، داشتن رزومه کاری است. رزومه کاری در جلب نظر کارفرمایان بسیار تأثیرگذار است چراکه برای یک شغل خاص چندین نفر رزومه خود را برای استخدام ارسال می‌کنند و در این رقابت تنها یک نفر می‌تواند جایگاه شغلی را به دست آورد. پس رزومه کاری باید به نحوی نوشته شود که کارفرمایان را قانع نماید که شما مناسب‌ترین فرد برای جایگاه شغلی موردنظر هستید.

دست دادن

در رزومه کاری چه چیزهایی باید نوشته شود؟

برای نوشتن رزومه کاری باید مواردی ذکر شود تا یک رزومه کامل و بدون ایراد بتوان ارائه داد.

اطلاعات شخصی:

منظور از اطلاعات شخصی نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد به‌صورت کامل، وضعیت تأهل، شماره همراه، ایمیل و آدرس محل سکونت است. البته بهتر هست عکس شخصی با پوشش مناسب و پرسنلی نیز در بالای رزومه خود درج نمایید.

تحصیلات:

باید سوابق دانشگاهی با ذکر محل دریافت مدرک خود را در قسمتی از رزومه‌تان بنویسید. اگر نمرات خوبی دارید حتماً در رزومه‌تان قید کنید.

تجربه‌های کاری:

از موارد دیگری که باید در رزومه کاری درج شود تجربه‌های کاری است. باید توانمندی‌های مرتبط با شغلتان را در رزومه‌تان قید کنید. به‌عنوان‌مثال اگر برای استخدام درزمینهٔ بازاریابی درخواست اشتغال دارید باید از توانمندی‌های خود مانند توانایی گفت‌وگو و قانع کردن مشتری در رزومه‌تان صحبت کنید.

علاقه‌مندی‌ها:

علایق خود را در رزومه‌تان بنویسید ولی نه خیلی طولانی! اطلاعات درزمینهٔ علاقه‌مندی‌ها باید کوتاه و مختصر باشد.

توانمندی‌ها:

بهتر است توانمندی‌های خود را در رزومه‌تان بیان کنید چراکه اشاره به توانمندی‌ها باعث می‌شود کارفرمایان به‌عنوان متخصص به شما نگاه کنند. برای مثال اگر در زبان‌های خارجی و یا کامپیوتر، رانندگی، یا نرم‌افزارهای تخصصی خاص مهارت دارید حتماً بیان کنید.

رزومه تحصیلی

زمانی که متقاضی یک رشته خاص در دانشگاه معتبر داخلی و یا خارجی هستید، قبل از مصاحبه حضوری باید رزومه‌ای ا از خود به دانشگاه ارائه دهید. رزومه تحصیلی که به دانشگاه ارئه داده می‌شود باید بتواند به خوبی سوابق تحصیلی و شایستگی‌های شما را نشان دهد. داشتن رزومه تحصیلی قوی باعث می‌شود بتوانید موقعیت شغلی و آموزشی در سطح بالا را کسب کنید. به‌طورکلی در رزومه تحصیلی باید تمامی استعدادها، پتانسیل‌ها، قابلیت‌های علمی و پژوهشی خود را بیان کنید. در ادامه به مواردی که باید در رزومه تحصیلی خود به آن‌ها اشاره‌کنید صحبت می‌کنیم.

رزومه تحصیلی

در رزومه تحصیلی چه چیزهایی باید نوشته شود؟

برای نوشتن رزومه تحصیلی باید مواردی ذکر شود تا یک رزومه کامل و بدون ایراد بتوان ارائه داد.

مشخصات شخصی:

باید اطلاعات هویتی، محل زندگی، اطلاعات تماس و سن خود را در رزومه‌تان بنویسید. نام و نام خانوادگی خود را در بالای صفحه اول بنویسید و در زیر آن سایز مشخصات شخصی‌تان را قیر کنید. توجه داشته باشید که باید آدرس ایمیل متشکل از نام خانوادگی خودتان باشد و از نوشتن هر ایمیل غیر مرتبط دیگری خودداری نمایید.

سوابق تحصیلی و آموزشی

مهم‌ترین قسمت رزومه تحصیلی همین قسمت است که باید توجه ویژه‌ای به آن شود. در این قسمت توانمندی‌های علمی، سابقه کار تحقیقاتی، موفقیت‌های ملی و بین‌المللی کسب‌شده‌تان را می‌نویسید. برای ارتقا سوابق تحصیلی و آموزشی خود می‌توانید با کمک موسسات معتبر اقدام به تبدیل پایان‌نامه به کتاب، چاپ کتاب از پایان‌نامه ، ترجمه کتاب با تضمین کیفیت و پذیرش مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر نمایید.

سوابق حرفه‌ای و شغلی

در این قسمت تمام سوابق شغلی خود را با تاریخ شروع فعالیت و اتمام آن ذکر می‌کنید. باید نام مرکز و مدت‌زمانی که در آن فعالیت داشتید را بیان نمایید. اگر در دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های خاصی شرکت کرده‌اید آن را ذکر نمایید.

آیا انگیزه نامه همان رزومه تحصیلی است؟

بسیاری افراد به‌اشتباه تصور می‌کنند انگیزه نامه همان رزومه تحصیلی هست درحالی‌که این دو تفاوت‌های قابل‌توجهی باهم دارند. رزومه تحصیلی به بررسی سابقه تحصیلی، فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی فرد می‌پردازد. درحالی‌که انگیزه نامه یا SOP توسط متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور نوشته می‌شود و دلایل و انگیزه شما برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارجی معتبر را نشان می‌دهد. انگیزه نامه پیشینه تحصیلی فرد، مهارت‌ها و ویژگی‌های وی و همچنین اهداف فرد برای ادامه تحصیل را به‌صورت واضح بیان می‌کند.

رزومه نویسی

اشتباهات رایج که باعث ریجکت رزومه می‌شود

اشتباهاتی در نوشتن رزومه می‌تواند رخ دهد که باعث حذف داوطلب از طرف کارفرما می‌شود. حتماً به‌دقت این اشتباهات را بشناسید و از ارتکاب آن خودداری نمایید.

  • غلط‌های املایی و دستور زبانی

  • نامرتبط بودن رزومه و مهارت‌ها با شغل درخواستی

  • خیلی کوتاه بودن رزومه

  • طولانی بودن رزومه

  • کم بودن سابقه کاری و مهارتی فرد

  • ساختار بد و ضعیف رزومه

  • نادرست بودن اطلاعات شخصی فرد

  • دروغ‌گویی

خطر

چطور رزومه حرفه‌ای بنویسیم؟

تا اینجا با کلیات رزومه و انواع آن آشنا شده‌اید. ولی جدای از تمام مواردی که به‌صورت تئوری ذکر گردید، نیاز هست نمونه رزومه‌ای داشته باشید تا به‌راحتی نحوه نوشتن یک رزومه حرفه‌ای را درک کنید.

در ادامه نمونه‌ای از یک رزومه برای گرفتن ایده آورده می‌شود.

رزومه

تهیه رزومه‌ام را به چه کسی بسپارم؟

داشتن رزومه خوب اولین قدم برای رسیدن به شغل و تحصیل رؤیایی‌تان است اما برای بسیاری افراد که تاکنون تجربه‌ای در زمینه نوشتن رزومه نداشتند، این کار می‌تواند سخت و زمان‎‌بر باشد. بسیاری از افراد نمی‌دانند باید دقیقا چه مواردی در رزومه خود بنویسند و یا اصلا چطور نوشتن رزومه را شروع کنند و چه جملاتی در آن به کار بردند. این افراد تنها جملات کلیشه‌ای و تکراری در رزومه خود می‌آورند که به هیچ وجه جذاب نخواهند بود. یک رزومه خوب رزومه‌ای است که بتواند نظر کارفرما را در همان ابتدا جلب نماید پس باید نحوه نوشتن یک رزومه حرفه‌ای را بدانید و بر اساس آن رزومه خود را پیش ببرید برای داشتن یک رزومه جذاب و حرفه‌ای می‌توانید از افراد و مؤسساتی که در این زمینه تجربه‌ دارند کمک بگیرید. یک رزومه خوب و حرفه‌ای باعث می‌شود کارفرما شما را فرد مناسب برای انتخاب بشناسد و یک رزومه ضعیف منجر به ریجکت درخواستتان از سمت کارفرما می‌شود. هر رزومه یک شانس برای پذیرش حساب می‌شود، پس بهتر است این شانس را با کیفیت پایین رزومه از دست ندهید.

رسیدن به هدف

موسسه آرمان

موسسه آرمان یکی از چندین موسسه فعال درزمینهٔ تهیه رزومه است. کارشناسان موسسه آرمان به علت تجربه بالا و آشنایی با انواع رزومه نویسی، بهترین رزومه را بر اساس سوابق شما تهیه می‌کنند تا کمترین شانس ریجکت را داشته باشد و به نحوی برای کارفرمایان جذاب باشد که با درخواست شما موافقت به عمل آوردند.

ثبت سفارش تهیه رزومه حرفه‌ای

برای تهیه رزومه خود می‌توانید با کارشناسان موسسه آرمان ارتباط برقرار کنید و فرم تهیه رزومه را که شامل اطلاعات شخصی، تحصیلی و کاری هست تکمیل نمایید تا بر اساس آن بهترین رزومه برای شما تهیه شود.

ارسال درخواست

نوشتنرزومه

تهیه رزومه

رزومه

  1. ارسال درخواست به موسسه آرمان

  1. تکمیل فرم سوابق تحصیلی و کاری

  1. تهیه رزومه به صورت کاملا حرفه‌ای

  1. تحویل رزومه به صورت فارسی و انگلیسی

موسسه آرمان

خدمات موسسه آرمان برای تهیه رزومه

موسسه آرمان از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته است با جذب افراد متخصص و توانمند رزومه‌هایی حرفه‌ای تهیه نماید که در همان ابتدا باعث جلب نظر داوران و کارفرمایان شوند. تهیه رزومه حرفه‌ای نیاز به تجربه طولانی دارد تا بتوانید از سلیقه و طرز تفکر داوران مطلع شوید و بر اساس آن رزومه را نگارش کنید. موسسه آرمان با تجربه‌ای که در این چند سال فعالیت خود کسب کرده است، با دیدگاه و طرز تفکر داوران و کارفرمایان آشنا است و می‌داند به چه نحوی نقاط مثبت شما را مشخص‌تر و نقاط منفی‌تان را کمرنگ‌تر جلوه دهد تا کارفرما شما را به عنوان فردی مناسب برای جایگاه درخواستی انتخاب نماید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

? برای ثبت سفارش تهیه رزومه چه کار کنم؟

برای ثبت سفارش جهت تهیه رزومه می‌توانید با کارشناسان موسسه آرمان از طریق شماره تماس 09900254935 و یا ایمیل journal.arman@gmail.com در ارتباط باشید.

? آیا رزومه همان CV است؟

خیر. رزومه با CV بسیار متفاوت است. CV به معنای گزارش کامل از سوابق و دستاوردهای فرد است که محدودیت در تعداد صفحه ندارد، درحالی‌که رزومه خلاصه مختصر دوصفحه‌ای از سوابق و فعالیت‌های فرد است.

? رزمه به چه زبان‌هایی نوشته می‌شود؟

در موسسه آرمان شما می‌توانید به تمامی زبان‌های زنده دنیا سفارش تهیه رزومه ثبت نمایید.

? چه اطلاعاتی باید در رزومه درج شود؟

در رزومه باید اطلاعات شخصی،سوابق تحصیلی و کاری، دستاوردها، مهارت‌ها و توانایی خود را ذکر نمایید.

? آیا رزومه باید حتما عکس دار باشد؟

بهتر است عکس پرسنلی خود را در بالای رزومه‌تان قرار دهید هر چند این امر الزامی ندارد.

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
کارشناس آرمان
(
6 ماه پیش
)
در پاسخ به:
بسیار عالی بود .
با سلام و احترام متشکریم
بازدیدکننده
Saadolahsoleimani
(
7 ماه پیش
)
بسیار عالی بود .

خدمات موسسه آرمان