پی پال بهتر است یا ویزا کارت

انتشار 27 اردیبهشت 1397
مطالعه 6 دقیقه

به طور کلی می‌توان گفت مهم‌ترین تفاوت میان دو سرویس ویزا کارت و پی پال در فرایندی است که کاربر برای ساخت حساب کاربری و پرداخت در آن‌ها طی می‌کند

پی پال بهتر است یا ویزا کارت

پی پال بهتر است یا ویزاکارت؟

درگاه‌های پرداخت پی‌پال (Paypal) و ویزاکارت (Visa) با سابقه‌ترین روش‌های پرداخت آنلاین هستند که به دلیل همین سابقه، در حال حاضر فراگیرترین و پراستفاده‌ترین ابزارهای Online Payment در گوشه و کنار دنیا محسوب می‌شوند. از این رو اکثریت قریب به اتفاق وب سایت‌هایی که کالا یا خدمات ارائه می‌کنند، از این درگاه‌ها برای دریافت مبالغ از مشتریان خود، استفاده می‌کنند.
به طور کلی مقایسه بین این دو روش پرداخت آنلاین یعنی ویزا کارت و Paypal را از دو منظر می‌توان انجام داد: نخست مقایسه میان امکانات متفاوتی است که این دو روش در اختیار ما قرار می‌دهند و دوم مقایسه میان مشکلات، خطرات و موانعی است که برای ما ایرانیان به طور خاص به همراه دارد زیرا با توجه به اینکه ما تحت تاثیر تحریم‌های ایالات متحده قرار داریم با محدودیت‌هایی جهت استفاده از خدمات این شرکت‌های آمریکایی نیز روبرو هستیم.
ارجحیت این دو درگاه پرداختی ممکن است از شخصی به شخص دیگر فرق کند برای همین با ذکر برخی از تفاوت های ساختاری این دو ، به برسی این موضوع می پردازیم .
با توجه به ارزی بودن وجوه در این سرویس‌ها و شرایط خاصی که برای کاربران ایرانی در استفاده از خدمات ارزی بین المللی وجود دارد می‌توان کاربران و نیازهای پرداختی آن‌ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی کرد و بدین شکل پی‌پال را با ویزا‌کارت یا مستر‌کارت در پاسخگویی به این نیاز‌ها مقایسه کرد:

 کاربر خارجی که قصد خرید و پرداخت آنلاین دارد

بیشتر وب سایت‌ها امکان استفاده از درگاه ویزا‌کارت را به عنوان روش اصلی و درگاه پی‌پال را به عنوان یکی از روش‌های جایگزین در نظر می‌گیرند. تعدادی از سایت‌ها هم بنا به دلایلی فقط درگاه پی پال را پشتیبانی می‌کنند. برای مثال سایت خرید آنلاین معتبری همچون eBay که مالک PayPal نیز هست، تنها از درگاه پی پال برای واریز وجه هزینه کالاها استفاده می‌کند. اما از آنجا که با استفاده از ویزاکارت یا مستر‌کارت می‌تواند در درگاه پی‌پال نیز پرداخت آنلاین یا همان خرید را انجام داد، می‌توان گفت عملاً داشتن درگاه پی‌پال به معنای پشتیبانی از ویزا‌کارت و مستر‌کارت نیز هست. در مقابل اما سایت‌هایی وجود دارند که فقط درگاه ویزا‌کارت یا مستر‌کارت را دارند و امکان پرداخت با PayPal در این سایت‌ها وجود ندارد. نمونه آن وب سایت دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و سفارتخانه‌ها می‌باشد.
ویزاکارت یا مسترکارت برای خرید حضوری با استفاده از دستگاه‌های POS نیز استفاده می‌شوند و همچنین با استفاده از Visa Card یا Master Card می‌توان از دستگاه‌های ATM وجه نقد دریافت کرد. در حالیکه پی پال تا چندی پیش چنین امکانی را نداشت و در حال حاضر نیز به صورت محدود در حال کار روی پروژه "PayPal Here" جهت استفاده برای پرداخت‌های حضوری است که به هیچ وجه از نظر گستردگی در فروشگاه‌های دنیا قابل مقایسه با ویزا‌کارت نیست.

 کاربر خارجی دریافت کننده وجه

اگر مبلغ دریافتی کمتر از 10,000 دلار است، یک حساب پی‌پال برای دریافت وجه، گزینه‌ای مناسب است. سرعت و امنیت پی‌پال همراه با کارمزد پایین آن برای مبالغ زیر 1,000 دلار در مقایسه با Money Transfer از طریق بانک که امکان انتقال پول را از هر جای دنیا به هر جای دیگر مقدور می‌کند، آن را به گزینه‌ای منحصر به فرد برای میلیون‌ها کاربر تبدیل کرده است. مزیت دیگر پی‌پال، انعطاف پذیری بیشتری است که PayPal در طراحی سیستم خود از نظر میزان وابستگی خدماتش به یک حساب بانکی در نظر گرفته است. نکته دیگر پی‌پال، شبکه نسبتاً مستقل آن از دولت‌ها و سیستم مالیاتی است که بسته به کشوری که در آن از پی پال استفاده می‌شود، می‌تواند تا حدودی (به خصوص در مقیاس کوچک) راه گریزی برای پرداخت مالیات و کنترل کمتر دولت‌ها بر روی تک تک تراکنش‌ها باشد.
با توجه به همه این مزایا، پی پال ابزاری کارآمد برای انتقال پول بین مردم دنیا با هزینه و زمان انتقال بسیار کوتاه برای مبالغ نسبتاً پایین است.

 کاربر ایرانی که قصد خرید و پرداخت آنلاین دارد

همان‌طور که می‌دانید ایران در استفاده از سرویس‌های ویزاکارت و پی پال مورد تحریم است و این سرویس‌ها نمی‌توانند به صورت رسمی در ایران خدمات ارائه دهند.
در مورد پی‌پال، مهم‌ترین مانع را می‌توان عدم امکان افتتاح حساب کاربری یا PayPal Account برای کاربران ایرانی دانست. یعنی کاربران ایرانی در همان ابتدای مسیر پرداخت که همانا داشتن یک حساب کاربری در پی پال است با مشکل روبرو هستند زیرا اجازه استفاده از وب سایت PayPal را با IP کشور ایران ندارند و در صورت شناسایی IP ایران، بلافاصله اکانت پی‌پل محدود (Limit) می‌شود و امکان استفاده از موجودی (Balance) پی‌پال نیز پس از Limit شدن وجود نخواهد داشت.
ایجاد حساب تنها مانع سر راه نیست، در صورتیکه کاربر حتی با تغییر IP اقدام به ساخت اکانت کند، وقت آن فرا می‌رسد که پی‌پال به تدریج از کاربر مدارک هویتی و اقامتی، اثبات آدرس (Address Proof) و اتصال اکانت به حساب بانکی یا کارت بانکی را درخواست نماید. از آن جا که ارائه این مدارک مثل گذرنامه ایرانی یا فیش تلفن در ایران، بلافاصله منجر به بسته شدن حساب پی‌پال کاربر می‌شود، در این مرحله کاربران ایرانی پی‌پال با مانع بزرگتری روبرو می‌شوند.
در اینجا پی به اهمیت ویزا کارت می‌بریم زیرا چنانچه کاربری تنها قصد پرداخت و خرید آنلاین داشته باشد، این امکان را دارا خواهد بود که به راحتی به وسیله انواعی از کارت‌های ویزاکارت که در حال حاضر در کشورمان توسط موسسه‌های مختلف ارائه می‌گردد، تقریبا هر پرداختی را به راحتی انجام دهند، بدون اینکه نگرانی‌های مشابه کار با پی‌پال در میان باشد.

 کاربر ایرانی دریافت کننده وجه

همانطور که در مورد کاربر خارجی دریافت کننده وجه گفته شد، می‌توان گفت برای کاربر ایرانی نیز، بهترین گزینه جهت دریافت وجه Paypal است، چرا که برای انتقال پول در سرویس‌های ویزاکارت، نیاز به اطلاعات حساب بانکی است. اما همه مشکلات و محدودیت‌های ذکر شده برای پی‌پل در اینجا نیز وجود دارد.
شایان ذکر است که از نظر کارمزد، خدماتی که هر کدام از سرویس‌های پی پال و ویزا کارت ارائه می‌دهند، شباهت زیادی به هم دارند. هر چند که این مورد نیز برای کاربر ایرانی با توجه به چگونگی تهیه ویزا‌کارت یا مستر‌کارت و ایجاد PayPal Account برای خود متفاوت است و هر یک از این دو راه حل می‌توانند هزینه‌های متفاوتی برای او داشته باشند. 
و در نهایت میتوان گفت که ویزا‌کارت و پی پال هر دو روش‌هایی نوین برای پاسخگویی به طیف جدید و رو به گسترش نیازها به خصوص در دنیای اینترنت هستند. اما این دو دارای تفاوت‌های ماهوی و ساختاری و صد البته کاربردی زیادی هستند که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. از این رو چه به عنوان یک کاربر ایرانی در داخل کشور باشید، چه یک فرد مقیم در کشوری دیگر، باید از تفاوت‌های این دو راه حل و روش پرداخت آگاه باشید تا بتوانید از آن برای رفع نیازهای خود به عنوان یک خریدار یا فروشنده کالاها و خدمات استفاده کنید.و بررسی کنیم که کدام روش برایمان بهتر میباشد .

خدمات موسسه آرمان:

  1. ترجمه فوق تخصصی و تضمینی مقالات و کتاب
  2. پذیرش فوری و چاپ مقاله به صورت تضمینی در مجلات مورد تایید وزارت علوم
  3. پذیرش و چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی
  4. پذیرش و چاپ مقاله در کنفرانس بین المللی
  5. چاپ کتاب در تیراژ دلخواه شما
  6. تبدیل پایان نامه به کتاب
  7. استخراج و چاپ مقاله از پایان نامه
  8. معرفی کتاب های جدید خارجی و ترجمه و چاپ و ثبت آن با  نام شما
  9. پرداخت انواع حوالجات دلاری و یورویی

موسسه آرمان با شماست تا پایان

تلفن تماس : 09900254935

ایمیل موسسه: journal.arman@gmail.com

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان