مراحل چاپ مقاله در مجلات ISI به چه صورت است؟

انتشار 18 فروردین 1397
مطالعه 3 دقیقه

تمایل دانشجویان، اساتید دانشگاه‌ها و پژوهشگران برای چاپ مقالات خود در مجلات معتبر ISI، نیاز به آشنایی با نحوه ارسال و چاپ مقالات را بیش از پیش کرده است.

مراحل چاپ مقاله در مجلات ISI به چه صورت است؟

مراحل چاپ مقاله در مجلات ISI به چه صورت است؟

امروزه افزایش تمایل دانشجویان، اساتید دانشگاه‌ها و پژوهشگران برای ارائه و چاپ مقالات علمی خود در مجلات معتبر بین‌المللی باعث شده که حجم مجلات علمی معتبر که کار چاپ مقالات علمی را انجام می‌دهند نیز افزایش یابد. از طرفی مجلات علمی از جنبه‌های مختلفی همچون رشته‌های تخصصی، نحوه دسترسی و همچنین اعتبار تقسیم‌بندی می‌شوند. از جمله معتبرترین مجلاتی که از جنبه اعتبار تقسیم‌بندی می‌شوند، مجلات ISI می‌باشند که در این بین مجلات جعلی و تقلبی ISI زیادی نیز وجود دارد که پژوهشگران را گمراه می‌کنند. لذا با توجه به اینکه انتخاب یک مجله معتبر ISI کار بسیار سختی است پس شما می‌توانید با مراجعه به مقاله " تشخیص ISI بودن یک مجله" از ISI بودن مجله انتخابی خود اطمینان حاصل کنید.

برای چاپ یک مقاله در مجلات ISI، مراحل مختلفی باید طی شود که در ادامه به توضیح مختصری از آن‌ها می‌پردازیم.

1-تنظیم مقاله بر اساس چارچوب مجله انتخابی

در سایت هر مجله "راهنمای نویسندگان" وجود دارد. بعد از اینکه مجله مورد نظر انتخاب شد و همچنین ISI بودن آن نیز تأیید شد، نویسنده باید این راهنما را با دقت بخواند تا مقاله خود را در چارچوب مدنظر آن مجله تنظیم کند. زیرا در اینصورت است که سردبیر مجله می‌تواند دید بهتر و مثبتی نسبت به مقاله پیدا کند. اما اگر مقاله در چارچوب مدنظر مجله نگارش و تنظیم نشود و یا در حوزه فعالیتی مجله نباشد، احتمال اینکه سردبیر مجله همان ابتدا مقاله را برگشت دهد (Reject) خیلی زیاد است، اما در مواردی هم که مقاله برگشت داده نمی‌شود و در مرحله اولیه پذیرش می‌شود، زمان طولانی‌تری برای داوری آن مورد نیاز خواهد بود.

2-ارسال مقاله به مجله

بعد از اینکه مقاله در چارچوب مجله‌ انتخابی تنظیم شد، مرحله بعد ارسال آن به مجله است که از راه‌های مختلفی مانند پستی و الکترونیکی می‌توان این کار را انجام داد. در روش ارسال پستی مقاله به مجله قبل از هر کاری باید یک نامه همراه تهیه کرد. هنگام ارسال مقاله نیز باید در کنار نامه همراه، ۳ تا ۵ نسخه پرینت شده از مقاله را به همراه سی دی که در آن متن مقاله، اشکال و جداول نیز در آن وجود دارد را به آدرسی که مجله در سایت خود اعلام کرده است، ارسال کرد. اما اکثر مجلات ISI روش الکترونیکی را برای دریافت مقالات ترجیح می‌دهند. زیرا این روش هم امن‌تر است و هم سریعتر صورت می‌گیرد. در این روش باید فایل word یا pdf مقاله را تهیه کرد و از طریق سایت مجله و بصورت آنلاین کار سابمیت مقاله را انجام داد. بعد از اینکه مقاله برای مجله ارسال شد، سردبیر مجله نامه‌ دریافت مقاله را برای نویسنده ارسال می‌کند.

3-مراحل بررسی و داوری مقاله

در این مرحله سردبیر مجله به نو  و جالب بودن موضوع مقاله توجه می‌کند. اگر بار علمی مقاله و جذابیت و تازگی موضوع آن به قدری بالا باشد که ارزش چاپ کردن داشته باشد، سردبیر مجله بلافاصله آن را می‌پذیرد. اما معمولاً مقالاتی که توسط مجلات دریافت می‌شوند، برای پیمودن مراحل داوری و بررسی‌های اساسی در اختیار چند داور دیگر قرار می‌گیرند. داوران  بر اساس فرم‌هایی که در دست دارند و در زمان مشخصی که برای آن‌ها تعیین شده است، مقاله را از جنبه‌های مختلفی که حائز اهمیت است بررسی می‌کنند و در هر بخش به آن امتیاز می‌دهند و در نهایت نظرات خود را اعلام می‌کنند.

4- اعلام نتایج داوری و اصلاح و بازبینی مقاله در صورت نیاز

بعد از اینکه داوری مقاله توسط داوران به اتمام رسید، سردبیر مجله نامه‌ای برای نویسنده ارسال می‌کند که محتوای آن به نتایج داوری بستگی دارد. اگر مقاله از نظر داوران برای چاپ در مجله مورد پذیرش قرار نگیرد، سردبیر مجله در نامه ارسالی بطور کاملاً محترمانه اعلام می‌کند که مقاله  reject شده است و در ادامه نیز نظرات داوران را انتقال می‌دهد.

 اما پذیرش مقاله برای چاپ در مجله حالت‌های مختلفی دارد. یکی از این حالت‌ها این است که مقاله بدون هیچ ویرایشی برای چاپ پذیرش شده است. که این حالت به ندرت اتفاق می‌افتد. سایر حالتهای پذیرش مقاله، چاپ پس از اصلاحات جزئی و پس از اصلاحات کلی می‌باشد. همچنین بعد از اصلاحات اساسی نیز احتمال بررسی دوباره مقاله برای چاپ وجود دارد. در این موارد سردبیر مجله ضمن اینکه پذیرش مشروط مقاله را به نویسنده اعلام می‌کند از نویسنده می‌خواهد تا در بازه زمانی که برای آن تعیین شده اصلاحات را انجام دهد. پس از اتمام اصلاحات، مقاله مجدداً توسط سردبیر مجله و داوران بررسی می‌شود.

5-پذیرش نهایی و چاپ مقاله

در این مرحله که مقاله بصورت نهایی پذیرش شد، ویرایش نهایی شروع می‌شود. این ویرایشات که معولاً توسط ویراستار مجله انجام می‌گیرد، شامل غلط‌گیری املایی، روان سازی جملات، رفع ابهامات و سایر اشتباهات احتمالی می‌باشد. پس از اتمام این مرحله، نسخه نهایی مقاله توسط مجله برای نویسنده ارسال می‌شود تا بررسی‌های نهایی را انجام دهد و آن را برای چاپ تأیید کند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان