جدیدترین فهرست مجلات معتبر، جعلی و فاقد اعتبار دانشگاه آزاد

انتشار 3 مهر 1398
مطالعه 3 دقیقه

لیست مجلاتی که از طرف دانشگاه آزاد به عنوان مجلات دارای اعتبار، فاقد اعتبار و جعلی اعلام شده‌اند

جدیدترین فهرست مجلات معتبر، جعلی و فاقد اعتبار دانشگاه آزاد

پنجمین جلسه کمیته اعتبارسنجی نشریات علمی و به‌روزرسانی فهرست‌های مجلات دارای اعتبار دانشگاه آزاد اسلامی در راستای کیفی‌سازی انتشار مقالات دارای اعتبار و اهمیت آن در رتبه‌بندی دانشگاه در سطوح ملی و بین‌المللی، توسط پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در اواخر شهریور ماه سال 98 برگزار شد. در این جلسه تعداد ۴۶ مجله که قبلا توسط کارگروه‌های ارزیابی‌کننده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته بود، طی ارزیابی نهایی فایل Journal Metrics ۲۰۱۸ تهیه و به منظور بهره‌برداری واحدهای دانشگاهی و استان‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین در پی ارائه فهرست‌ «مجلات دارای اعتبار» در خرداد ماه سال ۱۳۹۸، فهرست جدید به‌روزرسانی شد و با کد ۹۸/۳ برای بهره‌برداری واحدهای دانشگاهی ارائه ‌شده است. این فهرست، حاصل هم‌اندیشی و همکاری با صاحب‌نظران دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون‌های تخصصی هیات ممیزه دانشگاه، با در نظر گرفتن بخشنامه‌های مرتبط با دانشگاه است و شامل چهار مجموعه با تفکیک موضوعی به شرح زیر است:

Arts & Humanities Citation Index

Social Sciences Citation Index

Science Citation Index Expanded

Emerging Sources Citation Index

با توجه به پیچیدگی فرآیند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی این دسته از مجلات، به دنبال ارائه فهرست‌ «مجلات و انتشارات جعلی و نامعتبر» در خرداد ماه ۱۳۹۸، این فهرست نیز توسط پژوهشگاه و شبکه‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به‌روزرسانی شد که با کد ۹۸/۳۰ در وب سایت به نشانی http://rsh.rvp.iau.ir موجود هستند. با توجه به لزوم و اهمیت ارائه دستاوردهای علمی دانشگاه در مجلات معتبر، جلسات کمیته تخصصی اعتبارسنجی نشریات علمی هر سه ماه یک‌بار تشکیل خواهد شد و نتایج حاصل از آن به استحضار واحدهای دانشگاهی، اعضای هیات علمی، دانشجویان و کلیه نویسندگان مقالات علمی خواهد رسید. همواره جدیدترین نسخه فهرست‌ها مورد بهره‌برداری و استفاده قرار گرفته و این فهرست‌ها ملاک تشخیص خواهند بود. لازم به ذکر است کلیه موارد موجود در اطلاعیه ۲۵ دی ۹۷ (به‌روزرسانی فهرست مجلات و انتشارات جعلی و نامعتبر و معرفی فهرست مجلات دارای اعتبار) که به استحضار تمامی واحدها رسیده است، به قوت خود باقی بوده و همچنان ملاک عمل خواهد بود. در صورت عدم توجه به فهرست‌های مذکور، تمامی مسئولیت بر عهده نویسنده خواهد بود.

لازم به توضیح است به مجلاتی جعلی می‌گویند که دارای سایت و ISSN جعلی هستند و مقالات را در سایت اعلامی خود (سایت اصلی) منتشر نمی‌کند بلکه در سایتی جعلی اقدام به آنلاین کردن مقاله می‌نماید و یا اینکه کلا مقالات را منتشر نمی‌کنند. در برخی موارد، بخاطر حساسیتی که دانشجویان و پژوهشگران روی چاپ مقالات دارند، سود جویان اقدام به طراحی سایت‌های فیک (Fake) و بی هویت می‌کنند و از مقالات سایر سایت‌ها در آرشیو خود استفاده می‌کنند و همه ساله، به دلیل عدم آگاهی، عده زیادی از محققین در دام آنها گرفتار می‌شوند. و مجلات نامعتبر به مجلاتی گفته می‌شود که سایت معتبر و ISSN منحصر بفرد خود را دارد و در گذشته در زمینه چاپ مقاله فعالیت داشته اند اما بنا به دلایلی مثل چاپ بیش از حد مقاله در یک شماره ، یا چاپ مقالات نامرتبط با موضوع و یا داوری کوتاه مدت، بعد از تاریخ اعلام شده، در لیست سیاه نشریات قرار گرفته‌اند و چاپ مقاله در آنها امتیازی برای نویسنده به همراه نخواهد داشت. لیست مجلاتی که از طرف دانشگاه آزاد به عنوان مجلات دارای اعتبار، فاقد اعتبار و جعلی اعلام شده‌اند در لینک زیر قابل مشاهده می‌باشد.

جهت اطمینان خاطر از پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر با ما در ارتباط باشید. موسسه آرمان با سال‌ها تجربه در زمینه کسب رضایت حداکثری مشتریان مفتخر به چاپ بیش از هزاران مقاله در انواع مختلف مجله معتبر از سرتاسر دنیا می‌باشد. برای ثبت سفارش و در خواست از طریق ایمیل موسسه آرمان اقدام نمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما

خدمات موسسه آرمان